Isalavond succesOnder ideale weersomstandigheden werd afgelopen donderdag de traditionele Isalavond gehouden. Dit jaar mochten we wel 21 teams verwelkomen. Na een korte warming up verzorgd door Richard Kroon, werd in 2 series gestart met de aardappelestafette. Een op het oog normale estafette van 4x100m. Maar de toegevoegde handicap van een aardappel en lepel leidde bij menig deelnemer tot problemen.


Net wanneer een team dacht hoog te kunnen eindigen rolde de aardappel van de lepel en werd het team weer achteruit geworpen in de strijd. Na de estafette begonnen de teams aan de andere spellen waarbij techniek van atletiek verpakt zat in een leuk spelelement. Wat te denken van de precisiekogel, waarbij de kogel in een ring moest worden gestoten. Het tekenspel waarbij snelheid gecombineerd werd met het observatievermogen van de deelnemers. Het pantyspel waarbij coördinatie en precisie werden gecombineerd, leverde hilarische taferelen op. Daarnaast zorgde het waterspel voor de nodige verkoeling. Bij het verspringen bleken veel ouders grote moeite te hebben om de afstanden van hun pupillen te evenaren.

 

Traditiegetrouw werd de avond afgesloten met de ‘gewone’ estafette. Hierbij was het juniorenteam De Snelle Planga’s te snel voor het gehele deelnemersveld en ging er dit jaar met de wisselbeker vandoor. Het pupillenteam De Afmakers kwam dicht in de buurt en eindigde op een mooie 2e plek. Gevolgd door de het team van De Sprinters op de 3e plek. Ook bij het algemeen klassement stonden De Snelle Planga’s op de hoogste trede. Gevolgd door alweer De Afmakers maar hierbij stonden de Brugpiepers op de derde plek. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar team Loospurt voor hun tomeloze enthousiasme. Na de huldiging ging iedereen huiswaarts. Uit de vele positieve geluiden kunnen we opmaken dat ook deze editie van de Isalavond weer als geslaagd beschouwd mag worden. Uitslagen van de Estafette en het algemeen klassement staan hieronder weergegeven.


Klik hier voor de foto's van Joice Kooiker

wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo