eerste a pupillen wedstrijd

Na een lang winterseizoen met veel trainingsarbeid ging vandaag dan eindelijk het zomerseizoen van start met de eerste outdoor wedstrijd. De dag begon qua tempratuur nog fris maar hoe dichter we bij het middaguur kwamen hoe warmer het werd. De meeste A-pupillen van AV Isala ‘96, met maar liefst 24 in totaal, begonnen deze dag bij AV NOP in Emmeloord met een 60 meter sprint.

De topsnelheid zat er nog niet helemaal in vandaag, maar goed terug te zien was dat de starts er goed uit zagen! Alexandra van de Wetering wist zelfs haar snelste tijd te verbeteren en Merel Hofstede kwam op een paar honderdste heel dicht in de buurt van haar snelste tijd. In zijn eerste meerkampwedstrijd kwam ook Sam Vahl heel dicht in de buurt van zijn snelste tijd. Op de andere onderdelen liet hij ook erg mooie dingen zien. Voor Aron van Unen was ook het de eerste meerkampwedstrijd.

Bij het balwerpen liet hij zien uit het goede hout gesneden te zijn met een worp van 22 meter. Ook Remy van Hell wist over de 20 meter te gooien met een worp van 21 meter. Een verbetering van zijn PR met 5 meter. Maiky Scheurwater wist op alle onderdelen constant te presteren en bij balwerpen met 29 meter bijna de 30 meter aan te tikken. Een mooie persoonlijke verbetering van maar liefst 8 meter! Grote sprongen is sneller thuis was vandaag bij verspringen het geval. Sam Bolt, Roel van Pijkeren, Lars Hansman en Patrick Duiveman lieten zien dat het vele en veelzijdige springen en trainen van de aanloop in de winter vandaag terugbetaald werd. Met verbeteringen tussen de 15 en 30 centimeter gingen deze mannen ruim over de 3 meter heen en zit Lars nog 15 cm van de 4 meter grens af. Joran van Boven ging ook over de 3 meter heen, maar kwam net een paar centimeter te kort voor zijn verste sprong ooit.


Ook bij de meiden op het hoogspringen werden flinke sprongen gemaakt. Lisette van Enk en Brecht van der Haar wisten de magische grens van 1 meter te slechten. Voor Ruth Boersma was het vandaag ook de eerste wedstrijd. Op alle onderdelen wist ze mooie resultaten neer te zetten en op hoog wist ze in haar eerste wedstrijd de lat direct op 1 meter 5 te brengen. Ook voor Sophie Kroon was het vandaag raak. Ook zij kon met 1,05 een nieuw PR noteren. Iris Brugge stond vandaag met een gebroken pink en een hand in het gips aan de start. Dat weerhield haar er niet van bij het hoogspringen niet te gaan springen. Ze wist met een schotse sprong haar PR naar een zeer knappe 95 centimeter te brengen.

Helaas was er niet voor iedereen een PR. Koen Endeman en Hugo Visser hebben allebei dezelfde operatie aan hun oor gehad en de weg terug naar hun oude niveau voor deze kanjers duurt erg lang. Geen PR als resultaat voor hun harde werken, maar wel een dik PR voor hun gedrevenheid en inzet om er alles uit te halen! Bij het kogelstoten ziet de techniek er al steeds beter uit, maar de A-pupillen dames zijn nog steeds te lief voor de kogel. Ondanks dat wisten Elle Bouhuijs, Nine Scholten en Valerie van Laar wisten flinke stoten te maken met persoonlijke beste stoten tot gevolg.

Voor de meiden A1 pupillen was het vandaag ook de eerste wedstrijd bij het discus werpen. Loïs Schuurman wist na het vele trainen op dit onderdeel van de afgelopen weken goede worpen te laten zien tijdens deze wedstrijd. Een mooie 11,20 meter was haar verste worp. Van alle 33 A-pupillen meiden wist Lisa Hoogervorst vandaag de verste worp te maken. Haar worp van 18 meter en 11 centimeter was ver genoeg om de boeken in te gaan als clubrecord. Ook bij het hoogspringen komt ze steeds dichter bij het clubrecord in de buurt. Met een uiteindelijke hoogte van 1 meter 30 zit ze er nog 15 centimeter vanaf. Als laatste onderdeel stond voor de 12 A-pupillen meiden een estafette op het programma. Allemaal zaten ze uiteraard in het Dafne Schippers team en met tijden van 41 en 2x 43 seconden was het een mooie eerste ervaring op het onderdeel 4x60m.

Moe maar voldaan konden de pupillen nog lekker lang genieten van een lentemiddag met zomerse tempraturen!

schilder
floorever logo
hagenpoort logo
wartsila lang
ned air
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo