nationale d spelen mika

Zaterdag 20 januari waren de Nationale D spelen in het Omnisport in Apeldoorn. Namens AV Isala’96 kwam Mika van Mierlo hier in actie als 2e jaars D junior. Hij nam deel aan het hoogspringen, verspringen en de 600m.

Mika begon de dag met het onderdeel verspringen. Beneden in de warming up hal werden de kwalificaties gesprongen. Totaal kwamen er 41 jongens in actie op dit onderdeel. Aan de Mika de taak om bij de beste 12 te springen. Dat betekende een finale plaats later op de middag. In de 1e sprong kwam hij tot een mooie afstand van 4.43m. Dit was na 3 sprongen ook zijn beste sprong en deze afstand betekende een 11e plaats. En dan betekent FINALE!

Na het verspringen kreeg Mika last van zijn liesblessure. Maar zoals Mika is ging hij gewoon door naar zijn volgende onderdeel. Dit onderdeel was het hoogspringen waar meteen de finale werd gesprongen. Bij dit onderdeel mochten er 24 jongens meedoen en de pr’s van deze jongens lagen heel dicht bij elkaar. Voor Mika werd het een hoogte van 1.45m en dat was goed voor een mooie 7e plaats.

Net klaar met het hoogspringen en Mika stond al weer aan de start van de 600m. Hij ging goed van start en liep met de andere jongens (kop groter) mooi mee in het voorste groepje. Tot de laatste meter was het heel erg spannend maar voor Mika was het net de 4e plaats met een tijd van 1.45.11 min. Dit is net iets boven zijn PR van vorig jaar.

Na de 600m was er niet veel tijd, even beneden in de warming up hal bijtanken en na 20 minuten mocht hij alweer naar de callroom voor de finale verspringen. Met wat pijn ging hij er nog 1 keer voor om een mooie prestatie neer te zetten deze dag. Met 4.41m sprong hij uiteindelijk naar een mooie 9e plek in een finale waar heel ver werd gesprongen.

Mika mag zich na deze lange dag de nummer 4, 7 en 9 van Nederland bij de junioren D2e jaars noemen.

Een mooie prestatie waar hij trots op mag zijn!

wartsila lang
sponsor BJG
papegaaij en tegelaar logo
aweka logo
sportinn logo